Cauta acum din peste 50.000 de medici si cabinete medicale din toata tara!

Cauta un medic

Nu s-a ales un oras
Nu s-a ales o specializare
Cauta o firma

Nu s-a ales un oras
Nu s-a ales o specializare

Suna acum la: 0268 - 330 199

Tratamentul naturist al gastritelorGastritele sunt afectiuni inflamatorii ale mucoasei gastrice, uneori asociate cu inflamatia altor segmente ale tubului digestiv. Chiar si banala aspirina poate declansa boala. Cele mai frecvente agresiuni asupra mucoasei gastrice sint produse de alimentele dure, insuficient mestecate si greu digerabile, alterate sau contaminate cu microbi, precum si de consumul excesiv de alcool, tutun, ceai chinezesc, cafea, bauturi reci, mincaruri fierbinti sau reci, inghetate, abuzuri de condimente iuti sau grasimi prajite.

Remedii din plante

• Se recomanda infuzii, decocturi si tincturi din coada soricelului, sunatoare sau musetel, decoct sau pulbere din rizomi de obligeana.
• Sunt deosebit de eficiente infuziile de: muguri de coacaz negru, turita mare, petale de flori de nalba de gradina, flori de galbenele sau de salcim, fructe de chimion si coriandru, menta, patlagina.
• In caz ca apar singerari gastrice, este bun ceaiul de iarba singelui (Lysimachia vulgaris) Tulpinile de coada calului se lasa la macerat. De la lemnul dulce, se recomanda radacinile, uscate si macinate, o lingurita la 250 ml apa rece. Se lasa la macerat 12 ore, se strecoara si se bea in cursul unei zile, intr-o cura de 1-2 luni.
• Decoctul din rizomi de coada racului se prepara astfel: se fierb in lapte, se strecoara si se bea laptele.
• Din radacini uscate si macinate de tataneasa se prepara un decoct, din care se beau 2-3 ceaiuri/zi. Nu este recomandata in formele hipoacide ale bolii.
• Foarte eficient este uleiul de sunatoare: 20 g planta uscata puse in 200 ml alcool de 70 de grade, timp de 12 ore. Se adauga 200 ml ulei de floarea soarelui si se incalzeste pe baia de apa, timp de 3 ore, amestecind. Se lasa la macerat 2-3 zile, se strecoara, iar dupa 24 de ore de sedimentare se filtreaza in sticlute brune, inchise cu dop. Se ia cite o lingurita, intre mese.

« inapoi

Parteneri

Parteneri
Parteneri